Ga naar inhoud


hoe rookgaskanaal verder aan te sluiten op Valbrenta-kanaal


1 reply to this topic

#1 Gastbezoeker-Timmie_*

Gastbezoeker-Timmie_*
  • Guests

Gepost 16 augustus 2010 - 01:03

Beste Kachelman,


In onze nieuwbouwwoning is vanaf de vloer van de eerste etage tot en met de top van de schoorsteen (10 m. hoog) een rookgasafvoerkanaal van Valbrenta-delen aangebracht. Het zijn vlg mij Valbrenta-delen van diameter van 22 cm intern, die van buiten vierkant zijn (30x30 cm). De Valbrenta-delen zijn ingemetseld in de schoorsteen en de ruimte er tussen is gevuld.

Nu wil ik op de begane grond alvast het rookgasafvoerkanaal verlengen van het plafond tot ca. 50 cm hoogte van de vloer, om voorbereid te zijn op een mogelijk later te plaatsen open haard, inbouwhaard en/of hout kachel. Weerszijde het aan te brengen rookgasavoerkanaal wil ik van Ytong-blokken tot aan het plafond vakken maken om dingen in te zetten (of stookhout in te leggen).

Ik heb echter nog een aantal vragen:
- van welk materiaal kan ik het beste (zowe qua techniek als prijs-kwaliteit gezien) de verlenging van het rookgasafvoerkanaal op de BG maken?? is dat weer Valbrenta of een (dubbelwandige) kachelpijp van RVS? Indien van RVS, welk merk kachelpijp adviseer je dan?
- welke diameter (zowel in- als extern) moet de eventuele RVS-kachelpijp hebben?
- hoe bevestig ik de dubbelwandige RVS-kachelpijp op het onderste Valbrenta-blok?
- kan ik tzt ieder type inbouw- of open haard en/of kachel (hout e/o gas) aansluiten op het te verlengen rookgasafvoerkanaal?
- welke temperatuur kan/zal het afgevoerde rookgas hebben? Maw: met welke temperatuur moet ik rekening houden bij de keuze voor de mogelijke RVS-kachelpijp?

Veel vragen, ik hoop dat je ze snel kunt/wilt beantwoorden, dan kan ik de woonkamer verder afmaken.


Bvd,

T.


Dielle pelletkachel Euron kachels

#2 Gastbezoeker-kachel hulp_*

Gastbezoeker-kachel hulp_*
  • Guests

Gepost 24 augustus 2010 - 08:09

Ey Timmie je mag beneden met enkelwandige buis werken maar moet wel rekening houden met warmteafgifte.
wij hebben ook zoiets gemaakt en de enkelwandige buis met isolatie afgestort werkt al 4 jaar goed zo.het rvs wat de kachelboeren hebben liggen is altijd wel goed!
in je valbrenta blokken moet je een verloop hebben van valbrenta naar rvs,die zijn te krijgen want heb hem zelf ook.Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers