Ga naar inhoud


Ten einde raad


2 replies to this topic

#1 Gastbezoeker-Tom Boeckx_*

Gastbezoeker-Tom Boeckx_*
  • Guests

Gepost 18 oktober 2010 - 02:37

Hallo allemaal,
Ik heb al een 8-tal jaren een houtkachel (inbouwcassette) van het merk Bodart & Gonay.
De kachel heeft altijd perfect gewerkt maar dit is nu niet meer het geval. In augustus heb ik de schoorsteen zelf gereinigd van boven naar beneden met een schoorsteenveegborstel. Ik kan de schoorsteen niet van beneden naar boven reiningen omdat de RVS-flexibel dit niet toelaat. Er zijn namelijk 2 flauwe bochten in de RVS waardoor ik niet tot boven geraak. Toen ik de kachel de eerste keer wilde aanmaken lukte dit niet, het leek alsof de rook niet kon worden afgevoerd. Ik heb de schoorsteen dan nog is gereinigd en nu is er wel degeljk trek in de schoorsteen. Als ik begin te stoken met klein aanmaakhout gaat dit perfect tot het moment eer meer hout wordt toegevoegd, op de duur zie je helemaal niets meer door het glas en ziet de ruit helemaal gitzwart. Het is zelfs zo erg dat er na een tijdje langs de bovenkant van de deur rook in de woonkamer komt! Het hout dat in de kachel zit wordt wel verbrand maar er is zo veel rookvorming. Ik heb ook de koord rond de deur al vernieuwd.

Kunnen jullie als specialisten even laten weten wat ik best kan doen?
Wat kan de oorzaak hiervan zijn?

Alvast bedankt en vg,

Tom Boeckx

Dielle pelletkachel Euron kachels

#2 Gastbezoeker-Gast_*

Gastbezoeker-Gast_*
  • Guests

Gepost 27 oktober 2010 - 10:24

Dag Tom,

jouw verhaal lezende lijkt het erop alsof het rookkanaal vals lucht aanzuigt. Heb je gecontroleerd of alle bochten e.d. goed gemonteerd zijn? Misschien is het een idee om alle naden op de pijp goed dicht te kitten (speciale kit voor beschikbaar)
Dat er rook in de kamer komt kan denk ik alleen doordat de overdruk in de rookafvoer ervoor zorgt dat er rook door de eventuele openingen de kamer binnen komt.

ps. zit er ook een vernauwing in ergens de afvoer? Dan zou ik deze als eerste nalopen
succes,

Roger

#3 lroufs

lroufs

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 3 Posts:
  • Gender:Male

Gepost 29 oktober 2010 - 12:32

Dat zou het best eens kunnen zijn.Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers