Ga naar inhoud


Foto

Foreco's Bos En Hout Happening 23-10-2010


No replies to this topic

#1 Kachel forum

Kachel forum

    Administrator

  • Root Admin
  • Pip Pip Pip
  • 1497 Posts:
  • Gender:Male

Gepost 22 oktober 2010 - 08:33
Bron artikel: http://www.foreco.nl/bosenhout.html


Eind 2009 kreeg Foreco van de Kamer van Koophandel Oost Nederland de eerste Award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Foreco vatte het plan op het gewonnen geldbedrag aan een jeugdevenement te besteden.


Op 23 oktober 2010 is het zover. Op die zaterdag vindt op het terrein van Foreco de 'Bos en Hout Happening' plaats. Een evenement waar vooral kinderen op een speelse manier kunnen ervaren wat bos voor ons betekent, hoe we daar duurzaam hout uit kunnen oogsten en zo bijdraagt aan onze leef omgeving.


Spreekt voor zich dat het voor ouders, en iedereen die dit interesseert een uitnemende gelegenheid is om een kijkje te nemen in ons bedrijf Ún uiteraard ook ons nieuwe kantoor. Wij demonstreren tevens onze nieuwste machines.

Informatief
Leer wat duurzaam bosbeheer is, hoe bos bijdraagt aan klimaatdoelstellingen. Bekijk professionele houtbewerking in het echt en leer iets van de technologie. Foreco past de modernste houtmodificatie toe zoals bij de productie van NobelWood. Op het 6 hectare grote terrein kijk je je ogen uit.

Zelf doen
Op de houthappening mag je natuurlijk zelf ook knutselen met hout: nestkastjes, tuinkabouters, onder begeleiding maak je vast wat moois en maak je voor jezelf een mooi
aandenken aan de Bos en Hout Happening.

Bosbouw demonstratie John van Kampen
Meervoudig wereldkampioen motorzagen John van Kampen uit Lemelerveld geeft met
zijn team een spectaculaire demonstratie met de motorzaag. Bovendien laat zijn
bedrijf Boombouw zien hoe met moderne machines heel nauwkeurig hout wordt
geoogst.


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met Rabobank Ún Erben Wennemars

In opdracht van Rabobank Vaart en Vechtstreek ontwikkelde Foreco een basismodel speeltoestel van NobelWood. Rabo gaat per jaar een aantal van deze speeltoestellen beschikbaar stellen aan scholen in haar werkgebied. Deze toestellen kunnen door de ouders zelf gemonteerd worden waardoor maximaal effect van de donatie wordt bereikt.. Foreco zorgt daarna voor de certificering.

Tijdens de Houthappening laat Erben Wennemars met zijn zonen zien hoe die zelfbouwmontage in de praktijk gaat. Daarom is het voor de verantwoordelijkeouders en leerkrachten van scholen in het Vechtdal (en omstreken) erg interessant om eens te komen kijken hoe zij mogelijk gebruik kunnen maken van deze MaatschappelijkVerantwoord Ondernemenactie van de Rabobank Vaart en Vechtstreek.

Kunst en Cultuur
Foreco geeft graag ruimte voor Kunst en Cultuur op deze Houthappening. Foreco collega Katarina Jankowski exposeert aquarellen die de natuur als thema hebben. Anneke Winters stelt haar kunst in keramiek ten toon. Dirk Brugman ook al uit Dalfsen, maar bekend van zijn Boeken Antiquariaat Papyrus uit Deventer is aanwezig met een bijzondere selectie boeken over bos en natuur uit zijn voorraad van tienduizenden boeken. Agnes Roddenhof, onze telefoniste, exposeert eigen fotowerk.


Waar en wanneer?
Op zaterdag 23 oktober vindt de Bos en Houthappening plaats op het Foreco terrein, midden in de Rechterense bossen, Dalmsholterweg 5 nabij Dalfsen. De happening begint om 10 uur en duurt tot 16 uur. Er is ruimschoots parkeergelegenheid.
Sponsor van het kachelforum Euron kachels kijk voor pelletkachels op pelletkachels of op Dielle pelletkachel

Dielle pelletkachel pelletkachel


Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers