Ga naar inhoud


geur van gaskachel


1 reply to this topic

#1 Gastbezoeker-Guest_gunther_*_*

Gastbezoeker-Guest_gunther_*_*
  • Guests

Gepost 12 februari 2011 - 10:39

Hallo, Ik heb sinds kort een gaskachel (flandria 11kw) aangesloten op een bestaande schouw. Hierin zit een flexibel van 100mm ongeveer 12 meter hoog, kort uit de schouw op het dak. Toen we het huis kochten stond er een pelletkachel, vandaar de flexibel.
De gaskachel werkt op deze schouw, echter we nemen een gasgeur waar op de standen 4 tot en met 6 van de thermostaat (deze gaat tot 7). Het is een recente kachel. Vanwaar de geur komt kan ik niet echt thuisbrengen, ik ruik het meest rond het gasblok. De installateur beweert dat de schouw niet voldoende trek geeft (mogelijk) en vandaar minder goede verbranding; De vlammen zijn nochtans mooi blauw, bovenaan lichtoranje. Wat denken jullie ervan, is dit mogelijk. Heb het gasblok "gezeepsopt" en niet meteen iets gevonden. De schouw terug origineel maken (groot) is een behoorlijke (dure) klus. Voor ik hieraan begin, graag jullie mening.
Alvast bedankt.
Gunther

kachel

#2 Kachel forum

Kachel forum

    Administrator

  • Root Admin
  • Pip Pip Pip
  • 1497 Posts:
  • Gender:Male

Gepost 23 februari 2011 - 10:59

12 meter lang en een diameter van 100MM op een gaskachel van 11kw lijkt mij niet de beste optie.
Ik raad een groter kanaal aan,laat even een gasinstallateur langskomen met een gassnuiver die meet zo of er ergens iets lekt! soms zijn er lekjes die met zeepsop nooit gevonden werden.


Sponsor van het kachelforum Euron kachels kijk voor pelletkachels op pelletkachels of op Dielle pelletkachelVoeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers