Ga naar inhoud


Diverse vragen over gashaarden


1 reply to this topic

#1 Gastbezoeker-klasseklus_*

Gastbezoeker-klasseklus_*
  • Guests

Gepost 13 februari 2011 - 09:32

Ik wil graag een inbouwgashaard (laten) plaatsen met een voorzetschouw en ik heb daar een paar vragen over.

1) Welk plaatmateriaal wordt er gebruikt voor de ombouw? In welke afmetingen zijn deze platen leverbaar? Wordt er een metalen frame ofzo gebruikt om de platen tegenaan te schroeven?

2) Waar moet ik op letten bij de keuze van het overige materiaal, zoals pijpen, muurdoorvoer, klemkoppelingen e.d.? Ik zag dat de meeste fabrikanten hun eigen materiaal aanbieden (en aanprijzen), maar hier zal toch ook wel standaardmateriaal voor verkrijgbaar zijn dat even goed is?

2) Hoe hou je de glasplaat van de haard schoon? Is dat iets dat je zelf kunt doen of kun je dat beter aan de specialist overlaten? En hoe vaak moet je dit doen (bij weinig gebruik van de haard)

3) Ik heb een aantal haarden op het oog, o.a. de Faber Hestia Nostalgic en de Barbas Vento 70. Wat zijn jullie ervaringen met deze haarden?

Dielle pelletkachel pelletkachel

#2 Kachel forum

Kachel forum

    Administrator

  • Root Admin
  • Pip Pip Pip
  • 1500 Posts:
  • Gender:Male

Gepost 23 februari 2011 - 10:56

plaatmateriaal varieert van grote standaard zijn de platen 3.20 bij 1.50 en 12mm dik met de naam Promatect H
Het frame kunt u maken van metallstud profielen.

De afvoerbuizen kunnen eventueel van een immitatiemerk zijn,let daarip iig op de passing dat de binnen en buitenbuis goed gescheiden worden.

De glasplaat van de haard kan iets dof uitslaan,laat de gashaard gewoon elk jaar schoonmaken. dit zorgt voor een goede verbranding en een langere levensduur van de haard.

barbas,faber,dru,element 4,M-design enz enz zijn allemaal goede haarden,kijk gewoon goed naar het vlambeel wat bij u past! laat u informeren over de mogelijkheden en kies vooral geen te grote kachel in uw woning.
let er wel op dat U bepaalt welke haard erin komt en niet de verkoper!
Sponsor van het kachelforum Euron kachels kijk voor pelletkachels op pelletkachels of op Dielle pelletkachelVoeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers