Ga naar inhoud


Foto

Pellets voor de pelletkachel


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Kachel forum

Kachel forum

    Administrator

  • Root Admin
  • Pip Pip Pip
  • 1497 Posts:
  • Gender:Male

Gepost 13 september 2009 - 11:08

PELLETS - DE BRANDSTOF VAN DE TOEKOMSTEen wereldwijde productie komt op gang, mis de trein niet! In 2006 werd alleen al in Europa ca. 6 miljoen ton geproduceerd.

Naast de gangbare fossiele brandstoffen zoals hout, kolen, gas of huisbrandolie is dit een totaal nieuwe revolutionaire brandstof: PELLETS. Dit zijn droog geperste houtkorrels van zuiver houtafval zoals zagemeel en spaanders.

Hiervoor zijn speciale kachels ontwikkeld die volledig automatisch branden met elektrische ontsteking. De pelletstoevoer en de benodigde hoeveelheid lucht (zuurstof) wordt elektronisch gestuurd zodat u de gewenste kamertemperatuur kan instellen. De voorraadcontainer met de technische toebehoren dient een plaats te krijgen naast of achter de tegelkachel/speksteenkachel in een aangrenzend lokaal of kan ook in een berging, garage, kelder, verdieping, zolder, enz. staan.

De tegelkachel/speksteenkachel kan onafhankelijk branden tijdens uw afwezigheid, maar kan ook steeds met brandhout gestookt worden. Is dit opgebrand en daalt de temperatuur onder de ingestelde waarde op de kamerthermostaat, dan neemt het systeem met de pellets opnieuw automatisch de verbranding over.

De pellets zelf zijn prijsgunstig tegenover stookolie of gas, milieuvriendelijker (CO-neutraal) en de bevoorrading is gegarandeerd (crisiszeker).

Deze kachels kunnen uitgerust worden met warmtewisselaars voor warm-waterproductie voor C.V. (bvb. vloer- en/of wandverwarming) en sanitair. Ze zijn ideaal te combineren met zonnepanelen. Voor bouwers of verbouwers biedt dit natuurlijk zeer aantrekkelijke perspectieven.

Pellets kunnen geleverd worden in zakken of in bulk
(tankwagen vult uw voorraadsilo)
De calorische waarde: 4.9 kWh/kg
(2 kg pellets = 1 L huisbrandolie = 1m aardgas)
Sponsor van het kachelforum Euron kachels kijk voor pelletkachels op pelletkachels of op Dielle pelletkachel

kachel

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers