Ga naar inhoud


Foto

Pelletkachels


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Kachel forum

Kachel forum

  Administrator

 • Root Admin
 • Pip Pip Pip
 • 1500 Posts:
 • Gender:Male

Gepost 25 September 2009 - 12:49 PM

pelletkachel forum zonder registratie? let er wel op dat u de beveiligingscode goed intoetst en waar hoofdletters staan want hier kijkt hij naar.
Klik hier om gratis en vrij van registratie te reageren


De Pellet : wat is dat?

Het systeem bestaat reeds al meer dan 30jaar in Canada, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Finland. Momenteel is Pellet een niet vervuilende brandstof en het meest stabiel in BICOMBUSTIBLE voor zolang hij aan de kwaliteitsnormen voldoet van constante verwarmingsvermogen.

Pellet zijn in feiten gezaagd nobel hout gecompakteerd in korrels. Waneer een boom in een zagerij toekomt wordt het overblijvende zaagsel meerder keren verbrijzeld en gefilterd, nadien word het gedroogd tot er maar een tiental % aan vocht in zit. Verder word het zaagsel gekompakteerd in een Pelletpers en komt eruit met een T van ongeveer 85 90 C , bij deze verliest het nog 2 - 3 % vocht . Deze temperatuur laat eveneens toe aan het hars en de tannine van het hout om een beschermende basis te vormen rond de pellets.Er worden dus geen chemische componenten toegevoegd , de Pellets worden gekoeld, ontstoft en eindelijk in gerecycleerde plastiekzakken verpakt .

n kg Pellet heeft ongeveer een warmtevermogen van 5 KW, hij is dus ongeveer 2 3 maal hoger dan stoofhout;
Kwaliteit van Pellets

Op gebied van de kwaliteit van de pellets refereren wij naar de Duitse en Oostenrijkse normen (op dit ogenblik marktleiders) Onze pellet is van DIN+ kwaliteit dwz respecteert hij de volgende criteria:

De densiteit van de massa van de korrel moet zo dicht mogelijk bij de 1200 kg/m zijn, wat ongeveer 650kg/m korrel in bulk geeft.

De korrels hebben een diameter van 5 6 mm en een maximale lengte van 30mm

Maximale watergehalte: 10 %

Maximale stofgehalte: 10 %

Maximaal schorsgehalte: 15 %

Met moet weten dat 2 kg korrels gelijk is aan 1liter stookolie
Voordelen Pellets

De Pellet is een 100% ecologische brandstof . Waneer men zich verwarmt met Pellet respecteren we dus het milieu. Waarom?

Bij het dagelijks groeien zetten de bomen CO2 vanuit de lucht en het water om in zuurstof. Bij het opnemen van zonlicht produceren ze glucose, we noemen dit fotosynthese met deze moleculen maken ze cellulose aan om te groeien en zichzelf te verzorgen. Waneer de boom sterft en verrot stoot hij al de Co2 dat hij heeft omgezet terug uit. Deze wordt dan terug opgenomen door de andere bomen die aan het groeien zijn .

Bij het branden van hout wordt hetzelfde fenomeen waargenomen , de uitgestoten CO2 is dezelfde die door de boom ooit is opgenomen , er komt dus geen bijkomende CO2 uit zoals bij kolen of petroleum. In het geval van fossielenbrandstoffen hebben de planten miljoenen jaren geleden CO2 opgenomen bij ze nu te gebruiken als brandstof zet men opnieuw CO2 in de atmosfeer bij, men compenseert niet.

De pelletkorrels hebben het grote voordeel om heel proper te zijn want ze zijn verpakt in waterdichte zakken en bij verbranding blijft er amper 1% as over.
Kost en bevoorrading

Biomassabrandstoffen geven een economisch voordeel van 40-60% tegenover fossielenbrandstoffen naargelang de fluctuatie van de stookolie en gasprijzen. Men kan dus snel een Pelletinstalatie heel rendabel maken.

De kost van Pellet zou binnenkort moeten dalen, meer en meer productiefabrieken komen op de Belgische markt om de vraag te beantwoorden . De prijs per pallet zou op 20 30 herzien worden . We zouden ons dus niet meer moeten gaan bevoorraden bij onze buurlanden en zo sparen we ook de verplaatsingskosten uit.

Goed om te weten is dat ondanks de hoge transportkosten de Pellet de goedkoopste verwarmingsbrandstof is!oordelen van pellet

Geen nood aan een schoorsteen of er een te moeten bouwen , een opening in de muur is voldoenden voor evacuatie van lucht

40 50% goedkoper dan stookolie (pellet in zakken) bij deze is uw kachel heel snel teruggewonnen (2.5jaar)

De kachel wordt niet heet maar blijft gematigd dit wil zeggen geen brandgevaar, lossen van tapijt, scheuren of verkleuren van muren. (zoals bij houtkachels)

De gietijzerschaal rond de kern van de kachel is in n deel dus geen lekproblemen (UNIEK)

Het rendement van de kachels is 89% tegen een houtkachel maar 25% is (warmte gaat in de schoorsteen)

De warme lucht wordt geblazen en is dus geschikt voor grotere ruimtes.

Aan en uitzetten, ventilatie en temperatuur worden automatisch beheerd.

autonomie van 30 uren met een volle bak : ongeveer 3 dagen (gewoon programma)

jaarlijksverbruik ( ongeveer 4 maanden winter) van een pelletkachel (7.6KW) is n TON en tw TON voor de pelletkachel (11KW). n TON Pellet kost 235 (BTW.incl.)

praktisch en proper voor iedereen want de Pellet worden verpakt in dichtgelaste zakken van 15kg en geven geen enkel stof af.
Sponsor van het kachelforum Euron kachels kijk voor pelletkachels op pelletkachels of op Dielle pelletkachel

pelletkachel

#2 Dirck

Dirck

  Beginner

 • Members
 • Pip
 • 2 Posts:

Gepost 23 November 2012 - 10:56 AM

Prima verhaal hier boven maar.....

De zelf geperste zijn vaak niet vaan stof maar zaagsel gemaakt als je zelf gaat persen.
Dat is dus minderwaardige en meer as!

Het beste is bij aankoop eerst 1 zak te kopen.
Dan in glas water en wacht of het binnen 5 minuten uit elkaar valt of niet.
Die snel uit elkaar vallen is rotzooi die je bakje en dus brander vervuilen.
Die moet je dan dagelijks en soms meerdere keren per dag reinigen.

Een foute aankoop kun je het beste tot 10% op mengen met goede dus weggooien hoeft niet.
Dus ook zonder keurmerk is soms goed maar zowel een brand test als het glaasje water werken meestal voldoende.

Een voordelige aanbieding was na 1 minuut weer erg grof zaagsel dus kijk wat je koopt en koop niet gelijk een auto vol!
0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers