Ga naar inhoud


Warme lucht afzuigen uit kamer houtkachel


1 reply to this topic

#1 Gastbezoeker-Johan_*

Gastbezoeker-Johan_*
  • Guests

Gepost 21 november 2011 - 03:18

Hallo,

Wij hebben sinds kort in onze woonkamer een mooie nieuwe Jotul kachel staan met een nominaal vermogen van 5 kW. Door het glas zijn de vlammen mooi te zien, en doordat het een “dichte” kachel is heel erg zuinig ten opzichte van de openhaard die we eerst hadden.
Probleem is nu dat het al snel na ontsteken van de kachel te warm wordt in de woonkamer (goed geďsoleerd 85m3). Nu hebben we het idee opgevat om via het plafond warme lucht af te zuigen en deze in de naastgelegen gang (100m3) in te blazen middels een buisventilator met een capaciteit van 280m3 per uur. Dit met het idee de temperatuur in de kamer wat te temperen en de gang tevens te verwarmen.

Nu heb ik twee vragen:

- Kan de kachel die mechanische afzuiging aan m.b.t. to de trek? We hebben een raam op een kiertje staan als de kachel aanstaat in de woonkamer.
- Zet de 280m3 lucht uit de kamer (ongeveer 22 graden) zoden aan de dijk in de 100m3 gang waar het met de houtkachel aan (=cv uit) dan zo’n 12 graden is?

Alvast bedankt!


Dielle pelletkachel pelletkachel

#2 Kachel forum

Kachel forum

    Administrator

  • Root Admin
  • Pip Pip Pip
  • 1500 Posts:
  • Gender:Male

Gepost 14 december 2011 - 12:40

als de jotul zijn zuurstof van buiten haalt voor de verbranding kun je dit doen,zo niet heb je kans op rooklucht in de kamer.
het is wel een vuistregel de lucht zo hoog mogelijk weg te halen aangezien daar de warmte zit.
Sponsor van het kachelforum Euron kachels kijk voor pelletkachels op pelletkachels of op Dielle pelletkachelVoeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers