Ga naar inhoud


Wat Voor Een Kachel Is Dit?


No replies to this topic

#1 Gastbezoeker-Steven_*

Gastbezoeker-Steven_*
  • Guests

Gepost 15 februari 2012 - 07:32

Beste mensen,

Ik heb enkele maanden geleden een huis gekocht uit 1952 zonder CV. Dit huis is tot het overlijden van de vorige bewoner altijd warm gehouden met behulp van een gaskachel. De kachel zelf hebben zijn kinderen meegenomen, maar tijdens het aanleggen van de CV leidingen onder de vloer kwam ik verstopt in een hoekje, deels bedekt door zand, een andere kachel tegen. Aangezien de vloer waarschijnlijk al een behoorlijke poos dicht zit, denk ik dat het kacheltje er al en tijd ligt. Na aansluiten bleek het in ieder geval nog te werken, en zolang de CV nog niet af is houdt hij het een beetje behagelijk in huis.

Maar her en der rijzen er wat vragen over het kacheltje. Hoe oud is het ongeveer, is hij wel bedoeld voor aansluiting op de gasleiding (en niet voor bijvoorbeeld een aparte gasfles) en kan ik het kacheltje na opknappen veilig in de woonkamer plaatsen? De schoorsteen trekt nog uitermate goed en de vlammen zijn grotendeels blauw.

De kachel is circa 60cm hoog, zwart geėmailleerd en heeft enkele gouden rechte lijnen over het oppervlak lopen. Naast deze lijnen zijn enkele de voetjes voorzien van enige versiering, maar verder oogt het als een vrij primitief, hoekig ding. Ik heb enkele foto's en een video gemaakt;

Video: http://www.youtube.c...eature=youtu.be
Foto 1: www.steem.eu/wp-content/uploads/2012/02/kachel1.jpg
Foto 2: www.steem.eu/wp-content/uploads/2012/02/kachel2.jpg

Hopelijk kan iemand mij helpen bij mijn vragen, want ik ben wel heel erg nieuwsgierig geworden.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,
Steven

Dielle pelletkachel pelletkachel


Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers