Ga naar inhoud


Foto

Energierekening Zeker 160 Euro Hoger


No replies to this topic

#1 Kachel forum

Kachel forum

    Administrator

  • Root Admin
  • Pip Pip Pip
  • 1497 Posts:
  • Gender:Male

Gepost 14 mei 2012 - 10:19

AMSTERDAM - De jaarrekening voor gas en licht valt volgend jaar voor een gemiddeld huishouden minstens honderdzestig euro hoger uit.


De stijging van acht procent heeft verschillende oorzaken, schrijft het AD maandag op basis van een berekening van gaslicht.com.

Door een stijging van de gasprijzen met 7,6 procent is een gemiddeld gezin volgend jaar al ongeveer 75 euro meer kwijt. Daar komt bij dat de btw in oktober wordt verhoogd naar 21 procent, wat neerkomt op een stijging van 35 euro. Door een stijging van de kolenbelasting zou er nog eens 35 euro bij komen.

De rest van de stijging komt door een hogere energiebelasting, maar het is nog niet bekend met hoeveel procent die zal toenemen. Elk procentpunt meer zou neerkomen op achttien euro extra.

Zakelijk

Nog niet meegerekend is een stijging waar de Consumentenbond en de vereniging van zakelijke energiegebruikers VEMW vorige maand voor waarschuwden.

Om de nieuwe elektriciteitscentrales op de Maasvlakte en de Groningse Eemshaven aan te sluiten op het net zijn hoge investeringen nodig. Netbeheerder Tennet moet die doorrekenen. Die kosten zouden kunnen oplopen tot veertig euro per jaar per huishouden.

Bron: nu.nl
Sponsor van het kachelforum Euron kachels kijk voor pelletkachels op pelletkachels of op Dielle pelletkachel

kachel


Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers