Ga naar inhoud


Foto

Open Dagen Asperge-event De Weerd Raalte 25-26 Mei


  • Gesloten Topic Deze topic is gesloten
No replies to this topic

#1 Kachel forum

Kachel forum

    Administrator

  • Root Admin
  • Pip Pip Pip
  • 1500 Posts:
  • Gender:Male

Gepost 19 mei 2012 - 09:23

Asperge-event De Weerd in de ban van kookinspiratie en ideeŽn opdoen
Pleegste twee dagen lang smulparadijs van Salland


Het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 mei is de aspergeboerderij van De Weerd aan de Nieuwe Deventerweg weer het middelpunt van smullen en smikkelen.
In en rondom de productiehallen van de kwekerij is alles in gereedheid gebracht om een paar duizend aspergeliefhebbers te ontvangen.

De focus van dit jaar is gericht op het opdoen van īideetjesī. Er is nog een wereld te ontdekken in het koken van asperges en het fantasievol klaarmaken van deze Sallandse supergroente.
De organisatie zal er alles aan doen om de bezoekers van het event lekker in de watten te leggen met honderden recepten, gerechten, serveersuggesties, proeverijtjes, drankjes (o.a. Sallands Aspergebier 2013) en gezellige muziek.

Bezoekers kunnen dit jaar ook meerijden op de authentieke landkar. Een heuse paardentram maakt een educatieve trektocht langs de akkers in Pleegste, het Champagne-deel van de Sallandse Aspergeteelt. Tijdens deze tocht wordt informatie verstrekt over de teelt, het land, de grond, het bewerken en bemesten. Natuurlijk komen ook de risico's, de bedreigingen van de teelt en de oogst ter sprake. De tocht is rolstoelvriendelijk gemaakt dus iedereen kan genieten van deze aspergetour. De tocht wordt onderbroken voor een korte pauze met tijd voor een klein culinair hapje, een leuke happening voor jong en oud.
Traditioneel presenteren zich weer een tiental bedrijven met hun lekkerste producten en gerechten.

De kunst mag niet ontbreken en daarom is het opvallende werk van de grammofoonplaten-specialist Henk Zielman uit Raalte te zien met zijn nieuwste kunst van singles en LP's.
Een rondtrekkend muziekgezelschap What's-Up-Doc? overgiet het festival met een sprankelend sausje van vrolijke klanken.

Warmte en duurzaam is tegenwoordig niet meer weg te denken, hierdoor hebben wij ook een plek waar de nieuwste techniek op het gebied van kachels wordt getoond en uitgelegd.
Ook is er de mogelijkheid deze kachels zelf te proberen.

Het event is geopend op zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur en op zondag van 10.30 tot 16.00 uur. Uiteraard is parkeren gratis en hebben de kleintjes een speciaal hoekje om stoom af te blazen.
Het geheel is gratis toegankelijk. Meer info: www.deweerdraalte.nl
Sponsor van het kachelforum Euron kachels kijk voor pelletkachels op pelletkachels of op Dielle pelletkachel

pelletkachel

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers