Ga naar inhoud


Waakvlam Aankrijgen?


2 replies to this topic

#1 Gastbezoeker-Richard_*

Gastbezoeker-Richard_*
  • Guests

Gepost 20 september 2012 - 02:08

Ik heb een probleem: in mijn woning staat een gaskachel. Gedurende de zomermaanden heb ik het gas daarvoor afgesloten om toch te besparen, maar nu is de waakvlam uit. Ik weet niet hoe ik de waakvlam weer aan kan krijgen, en de huisbaas is op vakantie.

Aan de linkerkant van de kachel zit een knop die ik kan indrukken, dan hoor ik zacht gesis, naar ik aanneem van het gas. Deze knop kan ik ook nog draaien, maar ik zou niet weten wat dat voor nut heeft. Aan de rechterkant zit een knop als op een gasfornuis, dus met een symbool van een klein en groot vlammetje. Deze knop is ook in te drukken. Ik dacht dat dat de ontsteking voor de waakvlam zou zijn, maar schijnbaar niet.

Ook hangt er aan de linkerkant onder de gastoevoerknop een koperen staaf, verbonden met koper aan de gaskachel. Ik heb geen idee wat dit is.

Verdere info: Novera 60, Garaerdts Baarlo.

Alvast dank!

Dielle pelletkachel Euron kachels

#2 Gastbezoeker-Iduna_*

Gastbezoeker-Iduna_*
  • Guests

Gepost 17 april 2013 - 08:39

Waarschijnlijk ben je er ondertussen al achter, maar deze kachel heeft geen knop voor de ontsteking.
Je kunt midden voor een palletje indrukken en dan klapt de hele onderkant naar beneden open. Je moet de knop die links achter het klepje zit indrukken, dan hoor je als het goed is het gas sissen. Nu zie je achter die grote middenklep een koperdraad de kachel in gaan, nu moet je terwijl je de knop links ingedrukt houd daar in de kachel een lange lucifer of aansteker bij houden, als het goed is gaat dan de waakvlam aan, even nog die knop ingedrukt houden, en de kachel zou weer moeten werken.
Die linker draaiknop staan als het goed is cijfers op van 0 t/m 6 (misschien erg vervaagd, dat is iig bij mijn kachel wel) daarmee kan je het gas hoger of lager zetten, maar pas op als je die op 6 zet ofzo en je draait de rechterknop op de grote vlam dan krijg je enorme vlammen in je kachel (iig bij die van mij) en is het binnen 30 sec. een sauna in je huis. Ik heb de linker knop hier altijd op 2 of 3 staan.

Hoop dat iemand ooit nog eens geholpen is met deze info smile.gif

#3 Kachel forum

Kachel forum

    Administrator

  • Root Admin
  • Pip Pip Pip
  • 1497 Posts:
  • Gender:Male

Gepost 18 april 2013 - 07:34

kijk daarvoor is het kachelforum nou, bedankt voor de info!
Sponsor van het kachelforum Euron kachels kijk voor pelletkachels op pelletkachels of op Dielle pelletkachelVoeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers