Ga naar inhoud


Probleem Met Insert


No replies to this topic

#1 Gastbezoeker-werner gerth_*

Gastbezoeker-werner gerth_*
  • Guests

Gepost 30 november 2012 - 02:52

Beste lezer,

We wonen sinds twee jaar in Portugal. Centrale verwarming is hier niet. In de woonkamer kochten we een pelletinsert van Jolly Mec. Type Synthesis.
Door de leverancier werd de kachel geplaatst en functioneerde prima en gaf zelfs op de laagste stand een behagelijke warmte. Daarover geen enkele klacht.
Het dagelijks onderhoud was in enkele minuten gebeurd.

Twee weken geleden, liet ik de schoorsteen vegen, omdat er voorheen een houtkachel veelvuldig gebruikt was. Tijdens deze werkzaamheden kon ik helaas niet aanwezig zijn.
Toen ik enkele dagen geleden de kachel probeerde te ontsteken, gaf hij een foutmelding aan. Er gebeurde verder niets en ik zette de kachel weer uit.
Ik vroeg aan de huisgenoot, die wel aanwezig was, of ze de kachel eruit gehaald hebben om de afvoerpijp van de kachel te reinigen. Immers tijdens het vegen zal daar veel stof in terecht komen, wat zeer waarschijnlijk de storing teweeg brengt. Dat laatste was niet gebeurd.

Ik de leverancier bellen. Blijkt failliet te zijn. Ook de importeur van Jolly Mec in Portugal is ter ziele.

Dus ben ik aangewezen op de handleiding. Deze werd me alleen in het italiaans gegeven. Een engelse handleiding werd me beloofd, maar nooit gekregen.
Wel begrijp ik uit de handleiding, dat de hele kachel er voor onderhoud uitgeschoven kan worden. Maar hoe dit moet, is voor mij niet te begrijpen.

Ik hoop, dat iemand me een advies kan geven hoe ik deze kachel eruit kan schuiven en de kachelpijp kan schoonmaken.

W.Gerth


pelletkachel


Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers