Ga naar inhoud


Gaskachel Of Cv


1 reply to this topic

#1 Gastbezoeker-Jacqueline_*

Gastbezoeker-Jacqueline_*
  • Guests

Gepost 19 september 2013 - 10:47

Hallo, wij hebben een oud huis ( lees dus slecht geisoleerd) met een Cv installatie Nefit proline HRC24. In de winter is het hard te halen, dat ligt niet aan de Cv maar zoals gezegd de slechte isolatie ( op de cv zijn 8 radiatoren die warm moeten worden). In de woonkamer en keuken heb ik houtkachels die prima verwarmen, in de eetkamer blijft het fris ook omdat als ik hout bijstook de cv uitgaat en daar de radiators dus ook koud worden.
Nu overweeg ik een gaskachel in de eetkamer te plaatsen zodat ik ( zeker ) in het voor en naseizoen alleen met de houtkachels en gaskachel kan stoken. Mijn partner beweert echter dat het veel onvoordeliger stoken is dan de CV aan te zetten( misschien ziet hij ook op tegen de installatie). Nu zijn er allerlei rekenmodules maar het blijft voor mij moeilijk een indicatie te berekenen.

Mijn vraag is: wat is duurder, een CV met bovengenoemde ketel heel de dag laten branden met 8 radiators eraan( die moeten ook open staan ivm waterdruk) of een dag een gaskachel( zit te denken aan een Thermocet, 7KW). Bij de gaskachel kan ik me zo voorstellen dat hij vaker uitgezet gaat worden als er een behaaglijke temperatuur is bereikt en de CV zal in praktijk gewoon aan blijven staan, ook al omdat hij het maar amper trekt om de ruimtes te verwarmen.

Hoop dat jullie mij hierover iets meer kunnen vertellen.

Groeten, Jacqueline.

PS wij werken vanuit een huissituatie dus zijn in principe heel de dag thuis, we leven zo'n 50% in de eetkamer als woonkamer, dus verwarmen van keuken, badkamer, etc is niet zo van belang.

Dielle pelletkachel Euron kachels

#2 Kachel forum

Kachel forum

    Administrator

  • Root Admin
  • Pip Pip Pip
  • 1497 Posts:
  • Gender:Male

Gepost 05 oktober 2013 - 09:03

directe warmte is altijd sneller en vaak voordeliger, u kunt ook een pelletkachel overwegen om de stookkosten tegen te gaan.
hangt de thermostaat ook in de ruimte waar u de meeste warmte wilt hebben?
Sponsor van het kachelforum Euron kachels kijk voor pelletkachels op pelletkachels of op Dielle pelletkachelVoeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers