Ga naar inhoud


Foto

Houtkachel Op Bestaande Schoorsteen?


No replies to this topic

#1 gast leden account

gast leden account

    Member

  • Members
  • Pip Pip
  • 34 Posts:

Gepost 04 januari 2014 - 02:27

Beste lezers,

Sinds korte tijd hebben wij een huis gekocht, hierin zit een schoorsteen, waar vroeger een gaskachel/hout? op aan gesloten stond. Het is een huis uit +/-1960 en de schoorsteen is van steenachtig materiaal. wij willen deze schoorsteen gebruiken om een houtkachel aan te sluiten (10KW) maar weten niet zo goed of dit, in deze staat mogelijk is. het is een bungalow(gelijkvloers) dus het is niet zo hoog, en het dak is van hout. kleine schets van de situatie:

(1)De afvoer begint in de huiskamer, er zitten 2 gaten boven elkaar in het midden van de schoorsteen (diameter+/-13cm) de schoorsteen is denk ik de zelfde diameter. Ik kan niet zien of er een gat voor het linker kanaal is of rechter, als ik er vanuit ga dat er 2 kanalen zijn. Ze lijken alle bij gewoon naar boven te gaan als 1 afvoer.

(2)Dan heb je boven het plafond/onder het dak 2 gaten zitten, 1 gat links-achter van de schoorsteen en 1 gat aan de rechter-voorkant kant van de schoorsteen. Ik zie wel duidelijk dat het 2 kanalen zijn, dit omdat je niet van gat 1 naar gat 2 kan kijken. 1 gat werd gebruikt voor de afzuigkap en was direct met de schoorsteen verbonden, nu dus een open gat. en gat 2 is gewoon afgedekt met een metaal plaatje.

Het dak is +/- 4 meter hoog en heeft nu gewoon een open gat naar buiten toe zonder dakje op het uiteinde van de schoorsteen, en je voelt wel een sterke zuiging bij de afvoer.

Mijn vraag is, wat voor stappen moet ik doorlopen om de houtkachel te kunnen gebruiken? En is de schoorsteen te gebruiken voor een hout kachel?(de diameter) en het materiaal? ik voeg wat foto's toe voor een wat duidelijker beeld. en als ik eventueel een RVS dubbelwandig kanaal aanbreng, is het dan beter voor de schoorsteen?

Alvast bedankt,

Tim
ps
Je kan ook eventueel mailen, maar misschien is een antwoord hier wel op zijn plaats, voor de andere gebruikers met misschien een gelijk soortige vraag.

ps 2
Hij is nog niet schoongemaakt smile.gif de vogelnesten van 10 jaar zitten er nog in.

dj-fade-out (at) live (dot) nl


FOTOS: http://djfadeout.nl/fotos/

Dielle pelletkachel Euron kachels


Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers