Ga naar inhoud


Kw's En Inhoud


No replies to this topic

#1 Gastbezoeker-John Arends_*

Gastbezoeker-John Arends_*
  • Guests

Gepost 17 februari 2014 - 12:21

Ik ben me aan het oriŽnteren om ook een houtkachel te laten plaatsen in mijn woning maar krijg tegenstrijdige verhalen omtrent het aantal KW's en de inhoud van mijn woonkamer. Ik hoop dat ťťn van jullie me verder kan helpen.

Ik begin met een situatie van de woning.
Ik heb een hoekwoning gebouwd rond 1980. Ik denk dat deze mag worden beoordeeld als 'gemiddeld geÔsoleerd'. De woonkamer/keuken heeft een inhoud van ongeveer 115 m3. Ik heb een deur naar de gang en trap naar de eerste verdieping. De inhoud van de 1e verdieping is ook 115 m3.

Wat ik graag zou willen
Aangezien mijn thermostaat in de woonkamer geplaatst is zou ik graag wat warmte van de houtkachel naar boven laten gaan d.m.v. het openzetten van de deur naar de gang/trap.

Welke kachel?
Ik heb een kachel gezien die me erg aanstaat, de Dovre 750. Deze heeft een vermogen van '2 tot 11 KW' (3 minimaal, 9 nominaal en 11 maximaal).

Mijn vragen
1) Ik krijg te horen dat deze kachel veel te zwaar zou zijn voor mijn situatie, hoe werkt het nou precies? Je kunt de kachel toch prima stoken op bijvoorbeeld 6 KW? Kwestie van uitzoeken toch?

2) Ik kreeg te horen dat warmte niet door een kamerdeur naar boven trekt omdat dit pas zou gebeuren bij een dubbele deur? Iemand hier advies over?

Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen.

kachel


Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers