Ga naar inhoud


Foto

Rook Uit Kachel In Kamer Bij Storm


3 replies to this topic

#1 Emile

Emile

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 1 Posts:

Gepost 03 november 2014 - 07:56

Beste mensen,

Wij hebben sinds kort een jacobus houtkachel.
Prima geinstalleerd en al diverse avonden genoten.

Vandaag was echter de tweede keer dat wij de kachel brandden met harde windstoten. De windstoten buiten zorgen voor afgewisselde stevige trek en ook wegvallen van trek in de kachel.
Bij het wegvallen van de trek bouwt er rook op in de kachel die door de beluchtingsgaten en langs het deurtje naar binnen wordt geduwd. Ons huis stond vanavond weer blank met rook. Helemaal niet fijn!
De kachel begint pas weer te trekken als we veel ramen en de buitendeur helemaal open zetten en er meer lucht in de woning komt.

Herkent iemand deze klachten bij storm?
Tips?

Groet,
Emile

pelletkachel

#2 Gastbezoeker-Willy_*

Gastbezoeker-Willy_*
  • Guests

Gepost 07 november 2014 - 09:09

Wij hebben 8 weken geleden een jacobus geplaatst, zodra de trek iets minder wordt komt er rook in de woonkamer, de leverancier is er al een paar keer bij geweest maar dan is er toevallig niets te ruiken. Vandaag heeft hij de kachel uit zijn showroom gebracht, omdat ik denk dat de kachel lek is, maar ook deze heeft het zelfde probleem, dus is hij niet echt lek maar waardoor het dan precies komt weet ik niet, maandag gaan we weer terug naar onze leverancier die goed meedenkt. Wij stoken al meer dan 30 jaar houtkachels maar hebben dit ook niet eerder meegemaakt.

#3 Gastbezoeker-Willy_*

Gastbezoeker-Willy_*
  • Guests

Gepost 09 november 2014 - 08:06

Wij zijn eruit, we hebben voor de jacobus een kruipruimte luchttoevoer aansluiting besteld. Wij zijn er achter gekomen dat de houtkachel slechter gaat branden doordat we de deuren en ramen hebben gesloten, daardoor is de luchttoevoer niet genoeg voor een goede verbranding.
Zie ook het artikel:

https://www.uwkachel...outkachels.html

Zodra wij het onderdeel geplaatst hebben zal ik onze bevindingen delen.

#4 Gastbezoeker-Willy_*

Gastbezoeker-Willy_*
  • Guests

Gepost 14 november 2014 - 07:01

Vandaag hebben we de externe luchttoevoer aangesloten op de kachel en de kruipruimte (kruipruimte is goed belucht).
Het werkt geweldig geen stank meer, de kachel brandt veel mooier en zelfs de wasemkap in de open keuken kan gewoon aan onder het koken, wel zo handig. Echt een aanrader voor een ieder die in een tochtidicht huis moderne woning woont.Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers