Ga naar inhoud


Meer Rendement / Kachel Langer Laten Branden


1 reply to this topic

#1 Gastbezoeker-S Postma_*

Gastbezoeker-S Postma_*
  • Guests

Gepost 29 december 2016 - 12:16

Onlangs heb ik een nieuwe kachel gekocht. Ik had hem via internet gekocht. Hij brand heerlijk, het word lekker warm in huis deuren open en het hele huis is warm, ook boven. Mijn stookkosten zijn nihil 6 tot 800 m3 per jaar in een vrijstaand huis.
Mijn vorige kachel was een zeer zware gietijzeren allesbrander, hier stookte ik regelmatig kolen in (antraciet) en zo bleef hij lang branden mogelijk de hele nacht.
De kachel die ik nu heb is 13 kw, maar na maximaal 2 uur is hij uit. Na wat sneupen op internet blijkt dat deze gewoon bij de gamma te koop is. Het is de LivinFlame Halland houtkachel.

Nu mijn vraag hoe laat ik deze langer branden? Hij brand maximaal 2 uur zonder bijvullen, even in de tuin of even weg en hij is uit en ook alweer flink afgekoeld. Nu ben ik weer met kolen aan het proberen maar tot nog toe na 2 uur is hij weer uit. (Ik wil er ook niet teveel kolen in doen want dan word hij mogelijk te heet). Ik lees ook wel eens iets om hem te bekleden met speksteen tegels? Of misschien aan de binnenkant? Of is er iets simpels zodat de kolen beter en langer gloeien? Of is er een andere oplossing?. Ik stook voornamelijk elzen, soms zit er iets harder hout in.

Dielle pelletkachel Euron kachels

#2 Gastbezoeker-Gert_*

Gastbezoeker-Gert_*
  • Guests

Gepost 15 januari 2017 - 06:40

Om de kachel wat langer te laten branden kun je wat bruinkool tussen het hout stoken.

 

Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers