Ga naar inhoud


E.m. Jaarsma Vulhaard " Orion "


No replies to this topic

#1 Gastbezoeker-Wim van Pelt_*

Gastbezoeker-Wim van Pelt_*
  • Guests

Gepost 06 februari 2017 - 11:29

Sedert geruime tijd ben ik opzoek naar informatie over een bepaald type E.M. Jaarsma  kachel met de mythologische aanduiding " Orion ".

Mijn groot ouders hebben deze kachel destijds gekocht in de showroom van Jan Jaarsma aan de Fahrenheitstraat 337 te Den Haag.

Naast mijn zoektocht op het Web ( o.a. de site van Tim Krooneman ) heb ik ook een bezoek gebracht aan het Gemeente Archief in Arnhem waar ik het persoonlijk archief van Everhardus Mennes Jaarsma heb kunnen inzien. Echter helaas zonder enig resultaat.

Ik hoop via dit forum iemand te vinden die meer weet over deze vulhaard van weleer ?

Ik zou o.a. graag willen weten wanneer deze kachel precies gebouwd is ( schat met de kennis van nu in dat dit ergens tussen 1900 en 1912 moet liggen aan de hand van oude familie foto's ) Verder ben ik benieuwd of deze kachel destijds in serie productie is vervaardigd of dat er slechts enkele exemplaren van zijn gemaakt ?

Ik hoop dat misschien een ver familielid van één van de werknemers van de Koninklijke Haardenfabriek misschien nog informatie over deze kachel in zijn of haar bezit heeft ? Of misschien een oud medewerker van DRU meer zou kunnen vertellen ?

Je zou toch mogen hopen dat er iemand in Nederland is die meer weet ......... !?!

 

Ik hoop op een reactie en alvast mijn hartelijke dank voor de medewerking.

 

Met vriendelijke groet,

 

Wim van Peltkachel


Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers