Ga naar inhoud


willemhs

Lid sinds: 12 Dec 2009
Offline Laatst actief: Feb 06 2010 12:21 AM
-----

Topics die ik gestart ben

rookkanaal gesloten systeem

30 January 2010 - 10:45 PM

Hallo,

Ik heb een (2e hands) Dru Diablo gaskachel gekocht. Deze heeft een gesloten systeem. Ik heb een gemetseld rechthoekig rookkanaal (25x12cm). Op de benedenverdieping is dit een gat in het plafond.

De Dru heeft een concentrische aansluiting van 80/150mm. Omdat er een knik in het rookkanaal zit wil ik hier een flexibele buis van 80mm in laten zakken. Alleen hoe moet ik de aansluiting in de woonkamer maken?

Ik kan vanaf de kachel tot het plafond werken met concentrische pijp, vanaf daar door het rookkanaal een flexibele buis. Maar dan zal er een soort adapterplaat moeten zijn van concentrisch naar een 80mm pijp waar de flexibele buis op kan. Het vierkante rookkanaal werkt dan als de luchttoevoer.

Wat (misschien) ook kan is een fexibele buis (80mm) van de kachel tot de schoorsteen. En dan vanaf de kachel tot het plafond een 150mm buis om de flexibele buis heen voor de luchttoevoer.

Zijn dit goede opties? Welke is beter, en waarom? Zijn er misschien nog andere (betere) opties?

rendement gaskachel

08 January 2010 - 11:47 PM

Hallo,

Ik ben benieuwd naar het rendement van een gaskachel t.o.v. centrale verwarming.

Ik heb een nefit cv ketel welke een commercieël rendement van 107% heeft, dit schijnt een werkelijk rendement van 96% te zijn.
Nu vraag ik me af wat het gemiddeld rendement is van een moderne gaskachel (met een gesloten systeem)?