Ga naar inhoud


Foto

Doorkijk Haard In De Tuin

haard rook doorkijkhaard hulp advies uitgerookt

No replies to this topic

#1 JosVoets

JosVoets

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 1 Posts:

Gepost 25 juli 2020 - 05:47

Hallo lezers,

 

Ik ben nieuw hier en ik hoop van ervaringsdeskundigen advies te krijgen over wat me te doen staat:

 

 

Ik heb een buitenhaard laten lassen:

 

Vierkant, een schouw hangend aan het dak van de overkapping en een bodem staand op de grond. Ik heb u-profielen erin laten lassen zodat ik schotten erin kan zetten om de wind eruit te houden of om zelf te bepalen of we het vuur naar de zit hoek laten stralen of naar de tafel.

 

De pijp is 150mm in doorsnee en gaat naar een geisoleerde pijp door het dak. Ik schat in dat de pijp bij elkaar zo'n 200cm is. De schouw zelf is ook al een 100cm hoog. De 'doorkijkmaat' is 39cm hoog.

 

Nu kan ik mij voorstellen dat als het waait de rook uit de doorkijkhaard waait. Dus zet ik er schotten in, 3 stuks waardoor er een opening ontstaat van 38x58cm. En nog roken we de tent uit. Alleen als ik op de zwitserse manier stook, dus hoog in de haard, dan gaat het een tijdje goed. dan zou je denken dat de pijp warm genoeg is eer die lager is maar dan komt hen moment weer dat er meer rook naar buiten komt dan naar binnen. Laatst geprobeerd om het 4e schot er dwars op de zetten zodat er een opening ontstaat van 25x38 ofzo en dan gaat het perfect. Laat dat nu net niet de bedoeling zijn van dit ontwerp. 

 

Wat doe ik fout? wat gaat er niet goed? Moet ik geforceerd gaan afzuigen? pelletkachel


Voeg antwoord toe  

Also tagged with one or more of these keywords: haard, rook, doorkijkhaard, hulp, advies, uitgerookt

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers