Ga naar inhoud


Antieke Pelgrim Kachel


1 reply to this topic

#1 Gastbezoeker-Jurri_*

Gastbezoeker-Jurri_*
  • Guests

Gepost 11 juni 2012 - 10:11

Goedendag mensen,

ten eerste wil ik melden dat registreren heel lastig is hier, het is mij helaas niet gelukt. (die beveilings code klopt voor geen meter, hoe kan ik nou zeggen wat geschreven is met een hoofdletter)
Goed nu naar de topic, ik heb een oude pelgrim gaskachel gekocht via een veiling, ik kan er vrij weinig over vinden alleen dat het een stibro-zegel heeft en die zijn verplicht vanaf 1 jan 1959 dus dat geeft een beetje vermoeden over de leeftijd maar ik vermoed dat hij mogelijk nog ouder is want alle kraantjes zijn van bakeliet.
Maar goed dat doet er niet toe, er zit een heel oud gas systeem in aan de achterkant zit een soort van bakje/koffertje waar het gas door heen voert met een een heel dun gaspijpje dit zou ik uiteraard willen vervangen tot een wat moderner systeem en daar gaat mijn vraag over is dit mogelijk of moet ik hem origineel houden want het is echt een plaatje kan zo uit een herenhuis/villa komen.
Maar ik zou hem graag in mijn eigen huis willen gebruiken aangezien mijn huis nog verwarmt wordt met gaskachels, verder zit er een kolengat? ofzo beetje lastig uit te leggen allemaal daarom volgen foto's nog (hij staat in de schuur & ik woon 3 hoog).
En wat voor verf gebruik je voor kachels, ik neem aan hittebestendig maar er zit nu een of ander groen chroom achtige verf op is iemand hier bekend mee? (is orgineel)
Groet,

Jurri

kachel

#2 Gastbezoeker-Jurri_*

Gastbezoeker-Jurri_*
  • Guests

Gepost 11 juni 2012 - 11:37

De foto's.
Bedankt alvast!

Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers