Ga naar inhoud


Foto

Van Buis Naar Gemetseld


No replies to this topic

#1 gast leden account

gast leden account

    Member

  • Members
  • Pip Pip
  • 35 Posts:

Gepost 08 november 2013 - 04:17

Wij gaan onze voorzetkachel wegens ruimtewinst vervangen door een inbouw/inzetkachel. Het breekwerk is prima gelukt en de bestaande gemetselde schoorsteen is in prima conditie. Nu nog het aansluiten van de kachel met bovenaansluiting op het gemetselde kanaal.
De kachelverkoper gaf aan dat het voldoende was om er stuk flexibele buis op te zetten, dat in de schoorsteen te steken en daar vermiculite korrels om heen te zetten. Aangezien ik dat dan van onderen moet toevoegen, geloof ik niet dat dat gaat werken. Dan kan ik namelijk maar een relatief kort stukje buis gebruiken omdat mijn arm simpelweg niet langer is. Plus dat het me lastig lijkt om dit dan wat schuin af te werken zodat er geen vlak is waarop het roet blijft liggen.
Ik had zelf het volgende idee: ik pak een plaat waarin ik een gat voor een nisbus maak. Deze plaat plaats in in het schoorsteengat en ondersteun ik, kieren stop ik goed dicht. Door de nisbus giet ik vuurvaste mortel die ik aan de bovenzijde schuin afwerk. Ik laat de boel goed drogen en verwijder de plaat. Schoorsteen is van te voren natuurlijk goed schoongemaakt en voorzien van primer.
Vervolgens sluit ik de flexibele buis aan op de nisbus (moet daar nog een aansluitstuk tussen?) en de andere zijde op de kachel (luchtdicht).
Mij lijkt dit een betere methode, klopt dit? Of hebben jullie nog tips.

Dielle pelletkachel pelletkachel


Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers