Ga naar inhoud


Open Haard Waarvan Klep Niet Kan Bewegen, Is Dat Een Probleem?

klep kachel open haard probleem oplichter vraag expert

No replies to this topic

#1 Gastbezoeker-Kornep_*

Gastbezoeker-Kornep_*
  • Guests

Gepost 19 maart 2015 - 01:46

Eind vorig jaar hebben mijn vrouw en ik besloten dat we graag de bestaande openhaard in onze woning weer in ere wilden herstellen. De pijp was van het dak afgesloten dus we hebben een lokale schoorsteenman gevraagd om dit te doen. Dit zou voor kerst sowieso geregeld zijn. Al met al is het geheel afgelopen week (half maart, 3 maanden later) afgeleverd, omdat al snel bleek dat er eigenlijk een kachel in moest ipv open haard en dat er diverse fouten zijn gemaakt in het hele proces (onderdelen die ontbraken, te lage pijp, erg vaak afzeggen, niet op komen dagen, enz, enz).  Ik ben dus blij dat de kachel met de pijp er nu na 3 maanden in zit.
 
Waar ik jullie feedback op wil is het volgende. Er is een Reny-kachel geplaatst, zie foto. reny.jpg
 
Nu heb ik sowieso wat twijfels, omdat elke keer het verhaal weer anders is (eerst kon de oude klep niet dicht, later was dat wel het geval, eerst was de pijp hoog genoeg, later bleek dat niet het geval, eerst moest je de deurtjes open houden, later bleek dat toch niet het geval, enz). Nu alles klaar is, krijg ik met geen mogelijkheid beweging in de klep. Dit gaat om de klep naar de schoorsteen, die ik rood heb gekleurd in onderstaande afbeelding:
 
reny2.jpg
 
De beste man zegt nu dat dat geen enkel probleem is, en alleen maar veiliger, omdat de klep nu op de juiste positie staat afgesteld. Dit lijkt mij een vreemd verhaal, omdat je dan mijns inziens dan beter geen klep in een degelijke  kachel kan maken. Waarom zou deze klep dan uberhaubt erin gezet worden? Maar de beste man houdt bij hoog en laag vol dat dit beter is. Graag jullie feedback hierop, omdat ik hier zelf geen expert in ben... 
 
 


Dielle pelletkachel Euron kachels


Voeg antwoord toe  

Also tagged with one or more of these keywords: klep, kachel, open haard, probleem, oplichter, vraag, expert

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers