Ga naar inhoud


Aanpassen Intensiteit Vuur Gaskachel Onmogelijk


1 reply to this topic

#1 Gastbezoeker-Cervantes_*

Gastbezoeker-Cervantes_*
  • Guests

Gepost 15 september 2015 - 10:17

Hallo,

 

Ik heb een probleem met mijn Nestor Martin 146-46 gaskachel (zie link)... het is me onmogelijk de intensiteit van het vuur aan te passen.

 

Ik heb 1 (draai)knop die dient om de toevoer van gas te regelen. Zij heeft "in de hoogte" drie standen. De laagste stand (helemaal ingedrukt) voorziet de monding van de waakvlam van gas. Het is enkel mogelijk de knop helemaal in te drukken wanneer ook het 'concentrische cirkel'-symbooltje op de knop gelijk staat met de witte pijl (zie link).

 

Ontbrandt je de waakvlam en laat je de knop na een poos weer los, veert deze vanzelf naar de middelste stand (zie link)... waarop het groot vuur begint te branden. Dit op volle intensiteit en zonder de mogelijkheid de knop te draaien (aanpassen intensiteit).

 

Wil je de knop kunnen draaien om dus de intensiteit aan te passen, moet je ze nog een stand naar boven trekken (zie link), maar… dan gaat het vuur ook meteen uit.

 

Iemand een idee van wat hier aan de hand is??

 

Opmerking:

- De kachel werktte o.a. met een thermometer, maar die is kapot: enkel het koper draadje waar de thermometer aanhing schiet er nog van over. Dat koper draadje is nog steeds verbonden met het "binnenwerk" (ik veronderstel het mechanisme dat de intensiteit van het vuur van de kachel regelt (zie link)), maar geeft geen, of misschien de verkeerde signalen door. Hoe dan ook kan ik mij moeilijk voorstellen dat dat iets te maken zou kunnen hebben met het niet handmatig kunnen aanpassen van de intensiteit van het vuur, dat een kachel met een thermometer niet ook handmatig te bedienen is, en dat een kapotte thermometer de oorzaak zou zijn van het niet kunnen draaien van een knop.

 

- De kachel is nog niet aangesloten op een afvoer.

 

 

 

Alvast bedankt!pelletkachel

#2 Gastbezoeker-Cervantes_*

Gastbezoeker-Cervantes_*
  • Guests

Gepost 16 september 2015 - 12:45

Ik heb ondertussen de oorzaak van het probleem gevonden: het is wel degelijk de kapotte thermometer/thermostaat. En de oplossing bestaat er in het gasblok te vervangen, of gewoon de kachel helemaal te vervangen, want eigenlijk is het niet meer veilig zo'n oude kachel  nog te gebruiken, en in ieder geval niet meer regelmentair.

Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers