Ga naar inhoud


Flexibel Rvs Rookkanaal Met Vernauwing Toegestaan?


No replies to this topic

#1 Gastbezoeker-RonK_*

Gastbezoeker-RonK_*
  • Guests

Gepost 23 april 2017 - 11:34

Geachte forumers,

 

Mijn benedenburen hebben een houtkachel waarvan de rookgasafvoer bestaat uit een ca.14 meter lange flexibele enkelwandige RVS buis, diameter op de uiteinden is naar ik schat 18 cm.

Deze RVS buis is door een oude gemetselde schoorsteen getrokken ( jaren 30 woning) en loopt praktisch rechtstandig omhoog.

Over een lengte van 4 meter echter, ter hoogte van de tweede verdieping (mijn woonkamer), is een vernauwing aangebracht door gebruik van een RVS buis met een diameter van ca.13 cm.

Reden is dat het oude gemetselde, ter hoogte van de 2e verdieping driekante, kanaal te nauw is voor het laten doorlopen van de 18 cm buis.

Is dit toegestaan? 

 

M.i. is het kanaal van bovenaf (door een schoorsteenveger) nooit goed schoon te krijgen op het punt daar waar de vernauwing weer een verwijding wordt.

 

Vanwege financiële problemen bij de buren is de schoorsteen sinds 9 jaar niet meer geveegd, er wordt wel 'lekker goedkoop' hout gestookt.

Daarvoor werd ieder jaar geveegd; het wordt langzaamaan tijd hier tegen te gaan optreden want ik heb geen belang bij brand.

Wat zijn de mogelijkheden, is bijv. een door de gemeente opgelegd stookverbod haalbaar gezien de constructie van het RVS rookkanaal?

 

Alvast hartelijk dank voor het meedenken & vr. groet, Ronkachel


Voeg antwoord toe  

0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers